Čokoládový koláč s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
190 g cukr
6 ks vejce
220 g čokoláda
320 g mandle
0.5 ks kypřící prášek do pečiva
220 g čerstvé máslo
3 lžíce čokoládový likér
podle potřeby
máslo na vymazání
na ozdobu
2-3 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Troubu předehřejeme na 180 °C. Čokoládu nasekáme na malé kousky. Můžeme ji rozdrtit v igelitovém sáčku pomocí válečku na těsto. Mandle nasekáme najemno. Dortovou formu (průměr 26 - 28 cm) vyložíme pečícím papírem. Stačí vyložit dno a okraje vymazat máslem. Vejce rozklepneme a samotné je důkladně rozšleháme.

  2. Změklé máslo ušleháme spolu s cukrem. Zašleháme do něj vejce a vmícháme čokoládu s mandlemi, kypřícím práškem a nakonec likér.

  3. Čokoládové těsto rovnoměrně rozprostřeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme asi 45 - 50 minut.

  4. Upečený čokoládový koláč s mandlemi vyklopíme, necháme vychladnout a před podáváním jej lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!