Čokoládový dort se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
40 g kakao
100 g čokoláda
1 balíček vanilkový cukr
4 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
140 g hnědý cukr
podle potřeby
máslo na vymazání
kakao na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Formu o průměru 20 cm vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pomůže přidat špetičku soli.

  2. Čokoládovou hmotu necháme prochladnout a přimícháme rozšlehané žloutky, zakysanou smetanu, hladkou mouku a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do připravené formy.

  3. Troubu předehřejeme na 150 °C a pečeme asi 30 minut. Čokoládový dort necháme 10 minut odstát a potom můžeme vyndat z formy.

  4. Čokoládový dort se zakysanou smetanou servírujeme jako výborný moučník s šálkem kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!