Čokoládové lanýže s griliášem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
120 g cukr
250 ml smetana ke šlehání
200 g lískové oříšky
300 g kvalitní čokoláda
na obalení
kakao
čokoláda
cukr moučka
mletá skořice
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nad vodní lázní roztopíme čokoládu a potom do čokolády vlijeme smetanu. Do jiného hrnce nasypeme cukr, nalijeme trochu vody a pomalu rozehříváme cukr v karamel. Když už se cukr blíží ke zlaté barvě, přidáme nasekané lískové oříšky.

  2. Plech si potřeme olivovým olejem, aby se nám cukr nepřilepil. Karamelovou směs vylijeme na plech, necháme ztvrdnout a potom rozsekáme na prášek. Směs cukru a ořechů přidáme do čokolády a necháme vychladit v ledničce.

  3. Z vychlazené směsi potom tvoříme lžičkami drobné kuličky, které obalujeme například ve skořicovém cukru, kakau či roztopené čokoládě.

  4. Čokoládové lanýže s griliášem podáváme jako vynikající sladkost k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!