Čokoládové lanýže s griliášem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 120 g cukr 250 ml smetana ke šlehání 200 g lískové oříšky 300 g kvalitní čokoláda na obalení kakao čokoláda cukr moučka mletá skořice podle potřeby olivový olej
Postup Čokoládové lanýže s griliášem recept
Postup přípravy receptu
-
Nad vodní lázní roztopíme čokoládu a potom do čokolády vlijeme smetanu. Do jiného hrnce nasypeme cukr, nalijeme trochu vody a pomalu rozehříváme cukr v karamel. Když už se cukr blíží ke zlaté barvě, přidáme nasekané lískové oříšky.
Plech si potřeme olivovým olejem, aby se nám cukr nepřilepil. Karamelovou směs vylijeme na plech, necháme ztvrdnout a potom rozsekáme na prášek. Směs cukru a ořechů přidáme do čokolády a necháme vychladit v ledničce.
Z vychlazené směsi potom tvoříme lžičkami drobné kuličky, které obalujeme například ve skořicovém cukru, kakau či roztopené čokoládě.
Čokoládové lanýže s griliášem podáváme jako vynikající sladkost k různým svátečním příležitostem.