Čokoládové křehulinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
80 g čokoláda
80 g cukr moučka
350 g hladká mouka
120 g rostlinné máslo
na obalení
2 lžíce kakao
5 lžic cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Čokoládu necháme v mrazáku ztuhnout a pak ji rychle nastrouháme najemno.

  2. Mouku prosijeme, přidáme čokoládu, cukr, máslo a vejce. Vše zpracujeme do vláčného těsta, pokud bude potřeba, můžeme přidat trošku mléka.

  3. Z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme různé tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C dorůžova.

  4. Ještě horké čokoládové křehulinky obalujeme v cukru smíchaném s kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!