Čokoládové křehulinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 80 g čokoláda 80 g cukr moučka 350 g hladká mouka 120 g rostlinné máslo na obalení 2 lžíce kakao 5 lžic cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr
Postup Čokoládové křehulinky recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Čokoládu necháme v mrazáku ztuhnout a pak ji rychle nastrouháme najemno.
Mouku prosijeme, přidáme čokoládu, cukr, máslo a vejce. Vše zpracujeme do vláčného těsta, pokud bude potřeba, můžeme přidat trošku mléka.
Z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme různé tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C dorůžova.
Ještě horké čokoládové křehulinky obalujeme v cukru smíchaném s kakaem.