Čokoládové brownie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
125 g máslo
1 hrnek hladká mouka
200 g hořká čokoláda
1 lžička kypřící prášek do pečiva
1 hrnek třtinový cukr
2 lžíce holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme čokoládu nebo nutellu s 125 g másla a rozpustíme ve vodní lázni. Do jiné mísy dáme 4 vejce a spolu s cukrem mícháme, dokud nevznikne světlá hustá pěna. Do rozpuštěné čokolády s máslem přidáme světlou pěnu z cukru a vajec. Mouku prosejeme s kakaem a práškem do pečiva a vše přidáme k čokoládě.

  2. Tuhé těsto vylijeme na pekáč s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch těsta nasypeme podle chuti strouhaný kokos, lentilky, piškoty nebo oříšky.

  3. Moučník brownie pečeme asi 20 - 30 minut v troubě předem rozehřáté na 170 - 180 °C. Vnitřek by měl být mírně tekutý a těsto popraskané.

  4. Čokoládové brownie servírujeme s kávou jako delikátní sladkost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!