Čokoládové bonbony s feferonkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 lžíce feferonka
3 lžíce koňak
5 lžic čerstvá smetana
500 g hořká čokoláda 50 %

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni se smetanou. Přidáme máslo nakrájené na kousky a rozmícháme do hustšího krému. Nenecháme však dlouho vařit.

  2. Feferonku nařízneme, vytáhneme zrníčka a nakrájíme ji na velmi slabounké nudličky, které promícháme s koňakem. Přidáme k čokoládě. Čokoládovou hmotu vlijeme do malých formiček. Používám srdíčka vyložená pečícím papírem a vlijeme čokoládový krém.

  3. Čokoládové bonbony s feferonkou necháme ztuhnout v lednici přendáme do ozdobných papírků. Čokoládové bonbony s feferonkou skladujeme v chladu a temnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!