Čokoládová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
120 g cukr moučka
150 g polohrubá mouka
krém
150 g máslo
150 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
80 g hladká mouka
60 g mleté lískové oříšky
2 lžíce holandské kakao
poleva
1 balíček tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pak do něj přidáme cukr a po částech vmícháme mouku a žloutky. Důkladně promícháme, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 200 °C.

  2. Upečený piškot vyklopíme na vlhkou utěrku, sundáme papír a opatrně srolujeme. Necháme vychladnout.

  3. 2/3 másla rozpustíme, odstavíme a přidáme mouku a 2/3 cukru. Znovu dáme na oheň a jakmile hmota zhoustne, odstavíme ji. Vmícháme kakao a necháme ji za občasného promíchání vychladnout.

  4. Zbytek másla utřeme se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem, pak po troškách přidáme vychladlou směs. Trochu vzniklého krému si odložíme na ozdobu a do zbytku přimícháme oříšky.

  5. Vychladlý piškot rozmotáme, potřeme oříškovým krémem a stočíme. Pokusíme se rukama vytvarovat z rolády stříšku.

  6. Polevu si připravíme podle návodu, celou roládu rovnoměrně potřeme a dáme na chvíli do chladničky zatuhnout.

  7. Zbytek krému dáme do zdobičky a stříšku čokoládové rolády ozdobíme vlnovkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!