Kořeněná houbová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
petrželka
majoránka
2 l voda
bobkový list
nové koření
200 - 300 g hříbky
hladká mouka
celý pepř
300 g kořenová zelenina
maso z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Z masa můžeme použít hovězí kosti, krůtí křídla, kuřecí skelety, vepřové morkové kosti. Maso necháme uvařit v osolené vodě (těsně pod bodem varu) s bobkovým listem, pepřem a novým kořením cca 2 hodiny. Vývar slijeme, maso použijeme na něco jiného, pokud jsme použili pouze kosti, vyhodíme

  2. Na trošičce oleje osmahneme houby nakrájené na tenké plátky, vhodnější jsou malé hříbečky. Přidáme do vývaru, vaříme než si připravíme zeleninu

  3. Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme na trošce oleje a přidáme do polévky, povaříme ještě 15 minut. Můžeme, ale nemusíme, dohustit jíškou nebo rozkvedlanou hladkou moukou. Dochutíme majoránkou

  4. Kořeněnou houbovou polévku na talíři dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!