Čokoládová pěna s mascarpone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 ks citron
1 lžíce cukr moučka
100 g mascarpone
80 g hořká čokoláda
100 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
5 lžic cukr krystal
1 lžíce citronová šťáva
2 hrstě mátové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Do misky dáme mascarpone, cukr a polovinu vymačkané citronové šťávy a krém opatrně utřeme dohladka. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

  3. Smetanu ušleháme a lehce ji vmícháme do krému. Nakonec do krému lehce přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Pěnu rozdělíme do pohárů.

  4. V misce nebo hmoždíři rozdrtíme mátové lístky, cukr a citronovou šťávu. Touto drtí zdobíme poháry s pěnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!