Čočkový talíř s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžíce máslo 600 g brambory 60 g cibule 250 g mrkev 250 g čočka 1 lžíce kari koření 5 dl zeleninový vývar podle chuti sůl 2 dl kokosové mléko mletý černý pepř na ozdobu bylinky
Postup Čočkový talíř s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Čočku namočíme do studené vody a necháme ji nejlépe několik hodin nabobtnat. Cibuli, mrkev i brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Rozehřejeme máslo a opražíme na něm cibuli s mrkví. Potom přidáme scezenou čočku i brambory, všechno zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu. Pokud chceme udělat jídlo světovější, do směsi můžeme dát kokosové mléko a kari. Všechno dovaříme doměkka, osolíme a okořeníme.
Vejce uvaříme na hniličku. Zchladíme je ve studené vodě, oloupeme, překrojíme na půl a přidáme k čočce na talíř.
Čočkový talíř s vejcem ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.