Čočkový talíř s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce máslo
600 g brambory
60 g cibule
250 g mrkev
250 g čočka
1 lžíce kari koření
5 dl zeleninový vývar
podle chuti
sůl
2 dl kokosové mléko
mletý černý pepř
na ozdobu
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Čočku namočíme do studené vody a necháme ji nejlépe několik hodin nabobtnat. Cibuli, mrkev i brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Rozehřejeme máslo a opražíme na něm cibuli s mrkví. Potom přidáme scezenou čočku i brambory, všechno zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu. Pokud chceme udělat jídlo světovější, do směsi můžeme dát kokosové mléko a kari. Všechno dovaříme doměkka, osolíme a okořeníme.

  3. Vejce uvaříme na hniličku. Zchladíme je ve studené vodě, oloupeme, překrojíme na půl a přidáme k čočce na talíř.

  4. Čočkový talíř s vejcem ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!