Čočkovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 lžíce máslo
3 l voda
500 g čočka
1 kostka masox
3 lžíce hladká mouka
20 dkg měkká klobása
podle chuti
sůl
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou čočku vysypeme do kastrolu se 3 - 3,5 litry vody a necháme odležet přes noc. Česnek oloupeme a utřeme. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  2. Druhý den pod čočkou zapálíme plyn a vaříme do doby, než bude čočka na skus. Potom přidáme masox, utřený česnek, koření, sůl a nakrájenou klobásu. Vedle si z másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou vylijeme do polévky. Čočkovku vaříme ještě asi 20 minut, dokud nebude čočka úplně měkká.

  3. Čočkovku podáváme s čerstvým měkkým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!