Čočkovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 lžíce máslo 3 l voda 500 g čočka 1 kostka masox 3 lžíce hladká mouka 20 dkg měkká klobása podle chuti sůl sušená majoránka
Postup Čočkovka recept
Postup přípravy receptu
-
Přebranou čočku vysypeme do kastrolu se 3 - 3,5 litry vody a necháme odležet přes noc. Česnek oloupeme a utřeme. Klobásu nakrájíme na kolečka.
Druhý den pod čočkou zapálíme plyn a vaříme do doby, než bude čočka na skus. Potom přidáme masox, utřený česnek, koření, sůl a nakrájenou klobásu. Vedle si z másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou vylijeme do polévky. Čočkovku vaříme ještě asi 20 minut, dokud nebude čočka úplně měkká.
Čočkovku podáváme s čerstvým měkkým chlebem.