Cizrnová pánev recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
200 g těstoviny
200 g cizrna
500 g sterilovaná rajčata
podle chuti
zelenina
koření
kořenová zelenina
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme asi na 12 hodin přes noc. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Cizrnu dáme uvaříme doměkka. Běžným způsobem uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek posekaný na plátky. Dále přidáváme podle chuti nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, rajčata konzervovaná i syrová a třeba plátky lilku apod. Osolíme a okořeníme podle chuti. Důkladně podusíme a nakonec vmícháme cizrnu a těstoviny.

  3. Cizrnovou pánev podáváme teplou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!