Cizrnová krémová polévka s ricottou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
1 balení ricotta
1 plechovka sterilovaná cizrna
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
máslo
zeleninový vývar
na ozdobu
parmazán
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cizrnu slijeme a připravíme si ostatní suroviny. Vývar použijeme nejlépe domácí.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a pórek osmahneme. Přidáme cizrnu, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a chvíli povaříme. Poté tyčovým mixérem polévku rozmixujeme a po lžících přidáváme ricottu, dokud nebude mít krém požadovanou hustotu. Polévku dochutíme solí, pepřem a máme hotovo.

  3. Cizrnovou krémovou polévku s ricottou podáváme ozdobenou hoblinkami parmazánu a čerstvou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!