Cizrnová dobrota recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka skořice
2 ks cibule
1 lžička tymián
2 ks rajče
1 ks mrkev
3 ks hřebíčky
1 balíček cizrna
10 ks žampiony
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce olivový olej
2 hrstě oliva

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony očistíme a nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.

  2. Na vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmažíme. Přidáme žampiony a mrkev, směs podlijeme, přidáme skořici, hřebíček, sůl, rajčata a cizrnu. Směs dusíme přibližně 35 minut.

  3. Nakonec přidáme olivy, tymián, citrónovou šťávu, petrželku, ješte krátce podusíme.

  4. Jídlo ihned podáváme.

  5. Poznámka: Ideální je si uvařit větší množství cizrny doměkka a potom ji zavařit do sklenic ve slaném nálevu. Na 0,7 l se dá 5 g soli a zavařuje se v tlakovém hrnci, přičemž musí projít teplotou 112 °C asi 30 minut. Takto připravenou cizrnu můžeme kdykoli použít bez předchozího namáčení a zdlouhavého vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!