Citrusové kostky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 ml olej
1 ks vejce
2 lžíce kakao
125 ml mléko
2 ks jablko
475 ml voda
250 g cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
375 ml bílý jogurt
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
0 balíčků pomerančový nápoj v prášku
1 balíček želatinovy ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme a nastrouháme jablka. Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, přidáme cukr, kakao, vejce, mléko, olej a jablka. Těsto promícháme a vlijeme na vymaštěný plech o velikosti 30 x 40 cm. Pečeme asi 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Zatím si připravíme náplň. V misce smícháme jogurt s vanilkovým cukrem. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do jogurtu. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu (100 ml vody) a vmícháme do jogurtu. Náplň nalijeme na chladný korpus, rovnoměrně rozetřeme a necháme 2 hodiny ztuhnout v lednici.

  3. Nakonec si připravíme polevu. Odměříme si 375 ml vody. Smícháme pomerančový nápoj v prášku s polovinou vody. V druhé polovině rozmícháme pudink. Pomerančovou vodu přivedeme k varu, vlijeme pudink a povaříme. Ještě teplou polevu nalijeme na koláč a opět dáme vychladit.

  4. Vychlazený koláč nakrájíme na kostky. Citrusové kostky podáváme vychlazené. Můžeme ozdobit čerstvou mátou nebo meduňkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!