Citronové vepřové nudličky s fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks menší cibule
300 g vepřové maso
200 g zelené fazolové lusky
1 ks větší citron
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
chilli koření
mletý zázvor
mletá sladká paprika
polosladká sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, přidáme pokrájené fazolky a zaprášíme červenou paprikou. Podle chuti osolíme, přidáme zázvor a chilli. Zalijeme šťávou z poloviny citronu a sójovkou, pořádně promícháme a necháme přes noc uležet v lednici.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na pánvi. Přidáme směs masa, fazolí a koření. Zprudka osmahneme, zaprášíme hladkou mouku. Zalijeme zbylou šťávou z citronu a dusíme asi 20 minut. Je-li třeba, doléváme vodou. Když jsou lusky měkké, jídlo je hotové.

  3. Citronové vepřové nudličky s fazolkami můžeme podávat například s rýží. Zajímavá kombinace je s bramborovou kaší, ale citronové vepřové nudličky jsou dobré i jenom s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!