Citronová kuřecí kapsa na mrkvi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 plátků slanina
1 lžíce olej
2 lžíce máslo
30 g ementál
30 g niva
oregano
2 ks kuřecí prsa
dijonská hořčice
5 - 6 ks větší mrkev
1/2 ks barevná paprika
citronový pepř
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozklepeme na tenký plát. Ten osolíme bylinkovou solí, opepříme citronovým pepřem a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plát poklademe hranolek nivy a ementálu, přidáme proužek papriky (čerstvé či sterilované). Maso pečlivě zabalíme a vytvoříme tak kapsu, kterou spíchneme párátky. Kuřecí kapsu obalíme v proužcích slaniny a opět připevníme párátky

  2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky

  3. Na pánvi rozehřejeme rovnou lžíci oleje a kuřecí kapsy osmahneme ze všech stran. Vyjmeme, do pánve přidáme kousek másla a vhodíme mrkev. Za občasného promíchání restujeme, až nám začne mrkvička pouštět vodu. Posypeme bylinkovou solí

  4. Mrkev přesypeme i s výpekem do pekáčku, na to poklademe kuřecí kapsy, podlijeme trochou vody a pečeme asi 30 minut přikryté. Pak pokličku sejmeme a dopečeme do křupavé slaninové krustičky

  5. Citronovou kuřecí kapsu dáme na talíře, obložíme mrkvičkou a podáváme. Kdo chce, přidá vařené brambory, hranolky nebo klidně i dušenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!