Čínské žebírko se švestkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml olej
1 ks feferonka
5 lžic sójová omáčka
2 ks cibulka
4 lžíce švestková povidla
200 ml pomerančová šťáva
1 ks čerstvý zázvor (1 - 2 cm)
1500 g vepřové žebírko

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka rozkrájíme (rozsekáme) na jednotlivé díly, dáme do většího hrnce, zalijeme vodou tak, aby všechny byly ponořené a vaříme asi 25 minut.

  2. Olej, sójovou omáčku, 2 lžíce povidel a 150 ml pomerančové šťávy dobře promícháme.

  3. Čerstvý zázvor oloupeme a prolisujeme. Feferonku očistíme, zbavíme semínek, opláchneme a jemně nasekáme. Spolu s prolisovaným zázvorem vmícháme do marinády.

  4. Uvařená žebírka rozložíme do ploché nádoby, přelijeme polovinou marinády a necháme asi hodinu odstát.

  5. Zbytek marinády smícháme se zbylými povidly a zbylou pomerančovou šťávou. Cibulky nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do omáčky.

  6. Maso grilujeme z každé strany 5 minut. Čínská žebírka se švestkovou omáčkou servírujeme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!