Cikánská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1-2 ks paprika
1 ks cibule
2-3 ks rajče
3 ks žampiony
100 g anglická slanina
1 lžíce rajský protlak
3 ks sterilovaná okurka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nebo jinou uzeninu nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nahrubo a česnek nakrájíme na plátky. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Houby nakrájíme na plátky a okurky na nudličky.

  2. V hluboké pánvi zlehka osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme česnek, papriky, okurky a houby.

  3. Vše osolíme a zaprášíme mletou paprikou. Přimícháme rajský protlak a asi 4 minuty dusíme. Těsně před dokončením přidáme oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata.

  4. Dochutíme solí a mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!