Cikánská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1-2 ks paprika 1 ks cibule 2-3 ks rajče 3 ks žampiony 100 g anglická slanina 1 lžíce rajský protlak 3 ks sterilovaná okurka mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Cikánská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nebo jinou uzeninu nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nahrubo a česnek nakrájíme na plátky. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Houby nakrájíme na plátky a okurky na nudličky.
V hluboké pánvi zlehka osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme česnek, papriky, okurky a houby.
Vše osolíme a zaprášíme mletou paprikou. Přimícháme rajský protlak a asi 4 minuty dusíme. Těsně před dokončením přidáme oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata.
Dochutíme solí a mletým pepřem.