Cibule s šalvějí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g tuk
vegeta
2 dl bílé víno
6 ks středně velká cibule
100 g anglická slanina
mletý černý pepř
4 ks střední pórek
2 lžíce strouhaný parmezán
sušená šalvěj
4 ks menší jablko
200 g mleté uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli i pórek nakrájíme na kolečka a na tuku osmahneme. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme a společně podusíme.

  2. Zapékací misku vymažeme, přendáme do misky cibuli, poklademe ji tenkými plátky anglické slaniny a plátky oloupaných jablíček, ovegetujeme a posypeme šalvějí.

  3. Povrch cibule s šalvějí posypeme vařeným a pomletým uzeným masem a v troubě zapečeme. Před koncem posypeme cibule s šalvějí nastrouhaným parmezánem a ještě krátce zapečeme.

  4. Cibule s šalvějí podáváme třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!