Cibulačka se smrži recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
4 plátky veka
900 ml hovězí vývar
3 ks střední cibule
1 lžíce rostlinný olej
75 g strouhaný ementál
5 lžic madeira nebo cherry
8 ks střední sušený smrž
na ozdobu
2 lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a olej rozpustíme ve velké pánvi, vsypeme cibuli nakrájenou na kolečka a 15 minut smažíme, až cibule dostane zlatavou barvu.

  2. Osmaženou cibuli nasypeme do většího kastrolu, zalijeme hovězím vývarem, přidáme madeiru a smrže. Necháme mírně 20 minut vařit.

  3. Předehřejeme si gril na mírnou teplotu a veku opečeme po obou stranách. Jednu stranu namažeme máslem a navršíme na ni strouhaný ementál.

  4. Cibulačku se smrži nalijeme do 4 varných misek, do každé dáme po krajíčku veky se sýrem nahoru a vložíme pod gril, aby byl sýr zahnědlý a křupavý. Také lze toasty opéci předem a pak vložit do polévky. Krajíčky veky mají plavat po hladině.

  5. Cibulačku se smrži posypeme petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!