Cibulačka se smrži recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 4 plátky veka 900 ml hovězí vývar 3 ks střední cibule 1 lžíce rostlinný olej 75 g strouhaný ementál 5 lžic madeira nebo cherry 8 ks střední sušený smrž na ozdobu 2 lžíce petrželka
Postup Cibulačka se smrži recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo a olej rozpustíme ve velké pánvi, vsypeme cibuli nakrájenou na kolečka a 15 minut smažíme, až cibule dostane zlatavou barvu.
Osmaženou cibuli nasypeme do většího kastrolu, zalijeme hovězím vývarem, přidáme madeiru a smrže. Necháme mírně 20 minut vařit.
Předehřejeme si gril na mírnou teplotu a veku opečeme po obou stranách. Jednu stranu namažeme máslem a navršíme na ni strouhaný ementál.
Cibulačku se smrži nalijeme do 4 varných misek, do každé dáme po krajíčku veky se sýrem nahoru a vložíme pod gril, aby byl sýr zahnědlý a křupavý. Také lze toasty opéci předem a pak vložit do polévky. Krajíčky veky mají plavat po hladině.
Cibulačku se smrži posypeme petrželkou a podáváme.