Cibulačka s opečenou bagetkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 kg cibule
8 plátků bageta
3 lístky bobkový list
2 lžíce sekaná petrželka
1 l zeleninový vývar
150 ml suché bílé víno
2 snítky čerstvý tymián
1 lžíce třtinový cukr
100 g strouhaný ementál
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Většinu másla rozehřejeme v hrnci. Přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli, cukr a tymián. Osolíme a opepříme a na mírném ohni smažíme za občasného míchání 40 min. Cibule zhnědne, změkne a zkaramelizuje.

  2. Zalijeme vínem, zvýšíme plamen a necháme prudce vařit, dokud nevyprchá alkohol a tekutina se nezredukuje na polovinu. Do hrnce vlijeme vývar, plamen opět snížíme a pod pokličkou vaříme cca 20 min.

  3. Rozpálíme gril na teplotu 250°C. Večky potřeme zbylým máslem a vložíme pod gril, dokud nezezlátnou. Posypem je sýrem a vrátíme pod gril, aby se sýr rozpustil.

  4. Polévku servírujeme ozdobenou večkami a posypanou nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!