Chuťovky k vínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
6 ks rohlík
1 lžička grilovací koření
30 dkg mleté vepřové maso
0.5 lžičky mletý černý pepř
podle potřeby
olej
hermelín
sterilované okurky
tavený sýr
čerstvá nebo naložená kapie
podle chuti
sůl
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, okořeníme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Necháme asi hodinu v chladu odležet.

  2. Z masa utvoříme váleček. Z válečku odkrajujeme stejnoměrné dílky, na pomoučeném nebo strouhankou posypaném prkénku je rukou trochu roztlačíme a v rozpáleném oleji po obou stranách usmažíme.

  3. Rohlíky nakrájíme šikmo na plátky, potřeme hořčicí, obložíme plátky smaženého masa, doplníme dílkem okurky, kapie, nebo jiné zeleniny, a kostičkou sýra. Celou chuťovku k vínu spíchneme párátkem a naaranžujeme na tác.

  4. Velmi dobře na těchto chuťovkách vypadá podélně rozpůlený hermelín nakrájený na dílky, které jsou vždy položeny řeznou stranou dolů tak, aby vynikla vrchní bílá kůrka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!