Chuťovky k vínu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 6 ks rohlík 1 lžička grilovací koření 30 dkg mleté vepřové maso 0.5 lžičky mletý černý pepř podle potřeby olej hermelín sterilované okurky tavený sýr čerstvá nebo naložená kapie podle chuti sůl hořčice
Postup Chuťovky k vínu recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme, okořeníme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Necháme asi hodinu v chladu odležet.
Z masa utvoříme váleček. Z válečku odkrajujeme stejnoměrné dílky, na pomoučeném nebo strouhankou posypaném prkénku je rukou trochu roztlačíme a v rozpáleném oleji po obou stranách usmažíme.
Rohlíky nakrájíme šikmo na plátky, potřeme hořčicí, obložíme plátky smaženého masa, doplníme dílkem okurky, kapie, nebo jiné zeleniny, a kostičkou sýra. Celou chuťovku k vínu spíchneme párátkem a naaranžujeme na tác.
Velmi dobře na těchto chuťovkách vypadá podélně rozpůlený hermelín nakrájený na dílky, které jsou vždy položeny řeznou stranou dolů tak, aby vynikla vrchní bílá kůrka.