Chutný vydatný boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g brambory
1 ks cibule
1 dl smetana
40 g celer
1 l voda
40 g mrkev
40 g petržel
2 lžíce hladká mouka
150 g hovězí maso
1 lžíce rajský protlak
50 g červená řepa
150 g vepřové maso
150 g kysané zelí
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
ocet
bobkový list
nové koření
celý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Hovězí a vepřové maso nakrájíme na malé kostičky. Zelí pokrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu nastrouháme na větší nudle a brambory nakrájíme na malé kostičky. Pokud máme čerstvou řepu, nakrájíme ji také na malé kostičky. V případě, že nemáme čerstvou řepu, přidáme řepu sterilovanou i s nálevem až do hotové polévky.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hovězí a vepřové kostičky, opečeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme pokrájené zelí a povaříme asi půl hodiny. Zbylou zeleninu poté nasypeme do hrnce se zelím a vaříme doměkka.

  3. Zvlášť dáme do kastrůlku trošku vody, koření, ocet a povaříme. Až je vše měkké, rozkvedláme mouku v troše studené vody, boršč zahustíme, přilijeme rajský protlak, scedíme vodu z koření, přidáme smetanu. Na závěr vydatný boršč dochutíme kouskem masoxu, solí, případně trochou aromatu a krátce povaříme.

  4. Chutný vydatný boršč můžeme podávat jako samostatné jídlo s kouskem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!