Chutný salát z pekingského zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks mrkev 1 hlávka pekingské zelí 150 g mražená kukuřice podle chuti sůl zálivka 100 g majonéza 180 g zakysaná smetana 2 lžíce olivový olej extra virgin 200 g selský jogurt na ozdobu kopr olivy
Postup Chutný salát z pekingského zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme si velkou mísu na salát a menší misku na přípravu dresinku. Zelí rozebereme na lístky a nahrubo odkrájíme košťál. Lístky zelí pokrájíme na jemno. Pokud je košťál šťavnatý a sladký, pokrájíme ho na drobné kostičky. Do mísy nastrouháme na jemno dvě velké mrkve a přisypeme čerstvou nebo mraženou kukuřici. Není potřeba kukuřici tepelně upravovat, protože rychle rozmrzne. Všechny ingredience v míse promícháme.
V menší misce smícháme jednu vaničku zakysané smetany bez škrobu, selský jogurt (asi 1 - 2 malé balení). Jogurt lze doplnit podle potřeby i dodatečně. Dresink osolíme a přidáme 1 - 2 lžíce oleje extra virgin. Můžeme přidat i majonézu (nejlépe doma ušlehanou). Dobře prošleháme a dresink vylijeme na zeleninu. Salát z pekingského zelí dobře promícháme a necháme aspoň 30 minut uležet.
Salát z pekingského zelí podáváme s celozrnným pečivem a podle chuti sypeme nadrobno nakrájenými černými olivami nebo čerstvým koprem.