Chutný salát z pekingského zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mrkev
1 hlávka pekingské zelí
150 g mražená kukuřice
podle chuti
sůl
zálivka
100 g majonéza
180 g zakysaná smetana
2 lžíce olivový olej extra virgin
200 g selský jogurt
na ozdobu
kopr
olivy

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si velkou mísu na salát a menší misku na přípravu dresinku. Zelí rozebereme na lístky a nahrubo odkrájíme košťál. Lístky zelí pokrájíme na jemno. Pokud je košťál šťavnatý a sladký, pokrájíme ho na drobné kostičky. Do mísy nastrouháme na jemno dvě velké mrkve a přisypeme čerstvou nebo mraženou kukuřici. Není potřeba kukuřici tepelně upravovat, protože rychle rozmrzne. Všechny ingredience v míse promícháme.

  2. V menší misce smícháme jednu vaničku zakysané smetany bez škrobu, selský jogurt (asi 1 - 2 malé balení). Jogurt lze doplnit podle potřeby i dodatečně. Dresink osolíme a přidáme 1 - 2 lžíce oleje extra virgin. Můžeme přidat i majonézu (nejlépe doma ušlehanou). Dobře prošleháme a dresink vylijeme na zeleninu. Salát z pekingského zelí dobře promícháme a necháme aspoň 30 minut uležet.

  3. Salát z pekingského zelí podáváme s celozrnným pečivem a podle chuti sypeme nadrobno nakrájenými černými olivami nebo čerstvým koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!