Chutný losos s čerstvou petrželkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 700 g losos podle chuti sůl mletý černý pepř citronová štáva na obalení strouhanka petrželka na potření olivový olej
Postup Chutný losos s čerstvou petrželkou recept
Postup přípravy receptu
-
Čtyři čerstvé lososové plátky opláchneme a důkladně osušíme. Mělký talíř pokapeme olivovým olejem a rybí plátky dobře obalíme z obou stran.
V jiném talíři promícháme strouhanku s čerstvě nasekanou petrželkou, solí, mletým pepřem a rybí plátky též dobře obalíme.
Obalené lososové plátky uložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme upéct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 minut. Po 10 minutách plátky jemně obrátíme.
Chutného lososa s čerstvou petrželkou před podáváním pokapeme citronovou šťávou.
Chutný losos s čerstvou petrželkou se podává jako hlavní chod s oblíbenou bramborovou přílohou nebo jen se salátem.