Chutný losos s čerstvou petrželkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

700 g losos
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
citronová štáva
na obalení
strouhanka
petrželka
na potření
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři čerstvé lososové plátky opláchneme a důkladně osušíme. Mělký talíř pokapeme olivovým olejem a rybí plátky dobře obalíme z obou stran.

  2. V jiném talíři promícháme strouhanku s čerstvě nasekanou petrželkou, solí, mletým pepřem a rybí plátky též dobře obalíme.

  3. Obalené lososové plátky uložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme upéct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 minut. Po 10 minutách plátky jemně obrátíme.

  4. Chutného lososa s čerstvou petrželkou před podáváním pokapeme citronovou šťávou.

  5. Chutný losos s čerstvou petrželkou se podává jako hlavní chod s oblíbenou bramborovou přílohou nebo jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!