Chutney z manga recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

100 g cukr
2 ks mango
100 ml bílé víno
1/2 - 1 lžičky chilli koření
100 ml balzamikový ocet
2 ks červená cibule
2 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a oloupaná manga nakrájíme na větší kostky

  2. Mango a cibuli vložíme do hrnce, přisypeme oba cukry a chilli koření, přilijeme balzamikový ocet, víno a vše zvolna přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme a za občasného promíchávání velmi zvolna necháme vše brobublávat asi 1 - 1,5 hodiny. Vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak hustý dip rozmixujeme, podle chuti přisolíme a přendáme do sklenice

  3. Chutney z manga výborně chutná ke steakům, smaženým nebo pečeným masovým pokrmům, ale i smaženým sýrům. Chutney z manga příjemně doplní i pečené brambory a hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!