Chutney z kaki recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
2 lžíce zázvor
1 hrst ořechy
2 dl ananasový džus
1 ks červená kapie
chilli koření
1 dl vinný ocet
4 lžíce hnědý cukr
1 ks červená cibule
1,5 lžíce garam masala
2 kg kaki Persimon Bouquet

Postup přípravy receptu

  1. Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli a kapii očistíme a nakrájíme na malé kostičky

  2. V rendlíku rozehřejeme tuk a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme zázvor a na malé kostičky nakrájenou kapii a restujeme 2 minuty. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a necháme jej odpařit

  3. Nakonec vložíme kaki a vaříme další minutu. Zalijeme džusem, přidáme koření a lehce osolíme. Vaříme cca 30 minut, až se tekutina odpaří. Chutney z kaki odstavíme z ohně a smícháme s opraženými nasekanými ořechy. Vhodné jsou například makadamové ořechy

  4. Chutney z kaki můžeme podávat k různým úpravám masa, kterým dodá výraznější chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!