Chutné škvarky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l bílé víno
1 kg libový bůček
podle chuti
sůl
celý pepř
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Přibližně 1 kg libového bůčku nakrájíme na kostky 3 x 3 x 3 cm, osolíme, opepříme, přidáme i kuličky celého pepře a promícháme.

  2. Kostky bůčku vložíme do většího rendlíku. Vyhovuje také třeba pánev Wok. Zalijeme 1 litrem bílého vína a na mírném ohni dusíme pod pokličkou, až se víno vydusí. Občas škvarky zamícháme.

  3. Chutné škvarky potom už jen naservírujeme teplé či studené k chlebu a zelenině. Můžeme připravit i jako pomazánku, když maso umeleme na masovém strojku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!