Chutné housky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
olej
kmín
provensálské koření
těsto
20 g sůl
1 kg hladká mouka
2 balení sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme sušené droždí a sůl a podle chuti můžeme přidat kmín, olej a provensálské koření. V těstě uděláme důlek, do důlku přiléváme 0,5 litru vlažné vody a dobře mícháme, abychom vytvořili těsto.

  2. Těsto dobře propracujeme, uděláme z něj kouli a zabalíme ji do utěrky. Těsto necháme 3 hodiny kynout na teplém místě. Po 3 hodinách těsto rozdělíme na kousky, z kterých vytvarujeme houstičky.

  3. Bochánky rozložíme na plech a dáme je do vyhřáté trouby, nejprve na 15 minut na vyšší teplotu (170 °C) a potom teplotu stáhneme (150 - 145 °C) a houstičky budeme péct ještě 30 minut.

  4. Chutné housky necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!