Chutná sekaná s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 stroužky česnek
2 ks vejce
30 g parmazán
40 g rohlík
0 ks citronová kůra
1 hrst čerstvá petrželka
700 g mleté maso (mix)
podle chuti
sůl
majoránka
1 větvička rozmarýn
mletá paprika
mletý černý pepř
2 lžičky marsala
náplň
3 ks vejce
podle potřeby
strouhanka
1 sklenka hovězí vývar
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Včerejší rohlíky nebo housky nakrájíme na malé kostičky a necháme namočit v trošce hovězího vývaru. Mleté maso dáme do větší mísy s vejci, nastrouhaným parmazánem, vymačkanými rohlíky, čerstvě nasekanou petrželkou, nastrouhanou citronovou kůrou a prolisovaným česnekem. Dochutíme sladkou nebo pálivou paprikou, majoránkou, solí a pepřem. Strouhanku přidáme podle potřeby. Masová směs nesmí být příliš měkká.

  2. Masové těsto přendáme na pečící papír. Vytvoříme si obdélník na šířku asi 2 cm. Do středu po délce srovnáme vejce uvařená natvrdo a sekanou uzavřeme do pěkné šišky pomocí pečícího papíru. Sekanou s vejci obalíme v mouce.

  3. V pánvi rozpustíme máslo s větvičkou rozmarýnu. Sekanou zprudka orestujeme ze všech stran a pokapeme marsalou.

  4. Sekanou přendáme na pekáč, podlijeme vývarem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 60 minut s občasným podléváním a opatrným obracením. Po 60 minutách teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme dalších asi 10 minut do křupavé kůrky.

  5. Chutnou sekanou s vejci nakrájíme na pěkné plátky a podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!