Chutná kedlubnová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce máslo
3 ks brambory
1 ks cibule
1 ks mrkev
2 ks kedlubna
2 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička sušená majoránka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme a očistíme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a drobně nasekáme. Kedlubny oloupeme a hrubě nastrouháme. Mladé kedlubnové lístečky nakrájíme na jemno.

  2. V hrnci na másle osmažíme cibuli dozlatova, potom přidáme nakrájené nudličky mrkve a orestujeme. Až mrkev pustí barvu, přidáme polovinu česneku. Necháme ho zavonět a vmícháme kedlubny. Zalijeme vodou a přidáme brambory. Polévku přivedeme k varu, osolíme, ztlumíme plamen a necháme vařit do měkka.

  3. Před dovařením přidáme do kedlubnové polévky zbylý česnek a jen necháme projít varem. Dochutíme solí, mletým pepřem a promnutou majoránkou. Ozdobíme nasekanou petrželkou a kedlubnovými lístečky. Kdo má rád. může použít Maggi tekuté koření.

  4. Chutnou kedlubnovou polévku ihned po dovaření podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!