Chutná domácí čína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 ks paprika
1 ks pórek
150 g rýže
podle chuti
sůl
1 hrst arašídy
mletý černý pepř
podle potřeby
solamyl
glutasol
kuřecí maso
jedlá soda
kypřící prášek do pečiva
sladká sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na tenké nudličky a zasypeme trochou kypřícího prášku, sody, glutasolu (lze i bez něj), soli a mletého pepře. Vše promícháme, zapracujeme do masa a necháme krátce odstát. Mezitím papriku a pórek očistíme, papriku nakrájíme na kostky a pórek na kolečka.

  2. Nachystáme rýži do hrnce na vaření rýže. Kdo nemá hrnec na vaření rýže, vaří rýži jako obvykle. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, dáme osmažit maso a přidáme dostatek sójové omáčky. Hotové maso vyndáme bokem. Na pánev znovu přidáme trochu oleje a vložíme na kostky nakrájenou papriku a arašídy.

  3. Jakmile je paprika zlatavá, vsypeme nakrájený pórek a zamícháme. Potom přilijeme trochu vody. V hrnku v trošce vody rozmícháme trochu bramborového škrobu. Škrob s vodou vlijeme na pánev a promícháme. Dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Vrátíme zpět maso a necháme prohřát. Po dovaření rýže můžeme čínu podávat.

  4. Chutnou domácí čínu podáváme s rýží jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!