Chřestové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 ml vývar 30 g máslo 600 g zelený chřest podle chuti sůl mletý bílý pepř příloha 60 g máslo 200 ml mléko 100 ml smetana 300 g rýže 1 ks červená paprika 2 ks červená cibule 1 ks oranžová paprika 800 ml horký vývar na ozdobu 1 svazeček kadeřavá petrželka
Postup Chřestové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky.
Rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme rýži a orestujeme ji. Vmícháme papriku, osolíme a zalijeme mlékem. Až je mléko nasáklé, přidáme po troškách vývar a potom vždy, když se znovu vsákne. Stále promícháváme. Když je rýže téměř měkká, přidáme smetanu a pod pokličkou necháme dojít.
Nakonec podle chuti dosolíme a opepříme.
Výhonky chřestu oloupeme a zbavíme zdřevnatělých konců. V pánvi rozehřejeme máslo a výhonky opečeme. Podle chuti je osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a 10 minut podusíme.
Krémovou rýži a dušený chřest podáváme zdobený čerstvou petrželkou.