Chřestové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml vývar
30 g máslo
600 g zelený chřest
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
příloha
60 g máslo
200 ml mléko
100 ml smetana
300 g rýže
1 ks červená paprika
2 ks červená cibule
1 ks oranžová paprika
800 ml horký vývar
na ozdobu
1 svazeček kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky.

  2. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme rýži a orestujeme ji. Vmícháme papriku, osolíme a zalijeme mlékem. Až je mléko nasáklé, přidáme po troškách vývar a potom vždy, když se znovu vsákne. Stále promícháváme. Když je rýže téměř měkká, přidáme smetanu a pod pokličkou necháme dojít.

  3. Nakonec podle chuti dosolíme a opepříme.

  4. Výhonky chřestu oloupeme a zbavíme zdřevnatělých konců. V pánvi rozehřejeme máslo a výhonky opečeme. Podle chuti je osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a 10 minut podusíme.

  5. Krémovou rýži a dušený chřest podáváme zdobený čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!