Chřestové rizoto na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
100 g máslo
1 ks cibule
50 g parmazán
400 ml bílé víno
1 svazek zelený chřest
300 g kulatozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku osmahneme na másle, přidáme kulatou rýži a osmahneme. K rýži přilijeme víno a polovinu vývaru. Necháme povařit 10 minut.

  2. K rýži vložíme nakrájený čerstvý zelený chřest, přilijeme zbytek vývaru a necháme povařit dalších 7 minut. Chřest musí být uvnitř křupavý a rýže uvařená. Na závěr přisypeme parmazán a zamícháme.

  3. Chřestové rizoto na víně rozdělíme na talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!