Chřestová dýně plněná sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce máslo
2 šálky mléko
1 lžíce droždí
1 ks dýně
1 lžíce hrubá mouka
2 lžíce sójový olej
2 lžíce sekaná petržel
2 šálky sójový sýr
1 ks namočená houska
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, oloupeme, vydlabeme jadérka a posolíme.

  2. Máslo utřeme s 1 žloutkem, namočenou žemli vymačkáme a vmícháme k utřenému máslu. Osolíme, přidáme syrové droždí, sójový sýr a petržel.

  3. Troubu předehřejeme na 180°C.

  4. Směsí naplníme připravenou dýni, kterou následně převážeme nití a z obou stran ji osmažíme.

  5. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V mléce rozšleháme zbylý žloutek, přidáme mouku a nakonec vmícháme tuhý sníh. Hmotu nalijeme na dýni a zapékáme asi půl hodiny.

  6. Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!