Chlebový bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na smažení
těstíčko
2 stroužky česnek
sůl
3 ks brambory
150 ml mléko
majoránka
4 plátky chléb
1-2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krajíce chleba rozkrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Necháme co nejdéle odstát. Brambory oloupeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Potom chléb dobře rozšťoucháme, abychom v misce neměli kousky. Vmícháme nastrouhané brambory, osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a podle potřeby hladkou mouku. Těsto na chlebové bramboráky důkladně propracujeme.

  3. V rozehřátém tuku smažíme z těsta chlebové bramboráky dorůžova. Hotové bramboráky necháme na ubrouscích odsát a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!