Chlebová bageta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 lžička cukr
2 lžičky sůl
500 ml voda
1 lžička med
500 g hladká mouka
0 balíčků čerstvé droždí
150 g žitná chlebová mouka
150 g režná chlebová mouka
Postup Chlebová bageta recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si dáme prosáté mouky, cukr, sůl, med, rozdrobené droždí, vodu a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout až zdvojnásobí svůj objem.
Těsto na chlebovou bagetu přendáme na vál, rozdělíme na tři stejné kousky, které upravíme do podoby bagety, dáme na plech a necháme znova krátce kynout. Před pečením je třikrát nařízneme a potřeme vodou.
Troubu si rozehřejeme na 190 °C a chlebové bagety pečeme 20 - 25 minut.
Chlebové bagety podáváme na nejrůznější oslavy a párty.