Chleba z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
140 ml mléko
1 lžíce kmín
250 ml voda
2 lžíce škvarky
340 g hladká mouka
2 lžičky sušené droždí
2 ks brambory vařené ve slupce
350 g žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vodu smícháme s vlažným mlékem, přidáme sůl, škvarky, ocet, žitnou a hladkou mouku, kmín

  2. Dále přistrouháme dvě vařené a oloupané brambory a droždí. Chleba pečeme na základní tmavý program. Těsto se nesmí při míchání lepit na formu, jinak přidáme lžíci mouky

  3. Po upečení chleba vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!