Chilli podle Ani recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
30 dkg paprika
50 dkg rajče
1 konzerva rajčatový protlak
30 dkg fazole
1 lžička hladká mouka
30-40 dkg uzené maso
podle chuti
sůl
feferonka
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené uzené maso, které zbylo, necháme odležet. Do vývaru dáme přes noc nabobtnat barevné fazole.

  2. Druhý den fazole uvaříme doměkka. Mezitím zelenou a červenou papriku nakrájíme na nudličky a tři velká rajčata na kousky. Když jsou fazole hotové, přidáme nakrájené papriky, rajčata, malou konzervu rajčatového protlaku, mletou papriku a asi dvě chilli papričky nebo feferonky.

  3. Necháme důkladně povařit a potom přidáme trochu studené vody s rozmíchanou lžící hladké mouky. Následně dochutíme podle chuti pepřem, solí, prolisovaným česnekem apod. Do chilli vložíme na kostičky nakrájené uzené maso a necháme povařit.

  4. Chilli podle Ani servírujme nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!