Chalupářský boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
brambory
100 g cibule
bobkový list
nové koření
150 g bílý jogurt
200 g kořenová zelenina
100 g uzená slanina
200 g papriková klobása

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s cibulí. Přidáme kolečka klobásy, pár lístků bobkového listu a několik zrnek nového koření. Zalijeme dvěma litry vody, osolíme a přivedeme do varu.

  3. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a nastrouháme nahrubo. Řepu a brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

  4. Do polévky pak přidáme hrubě strouhanou kořenovou zeleninu, řepu, brambory. Necháme povařit.

  5. Chalupářský boršč na talíři dochutíme a zároveň zahustíme jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!