Chalupářský beraní guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
500 g brambory
100 g cibule
1 lžička hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
40 g rostlinné máslo
400 g beraní maso
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nejdříve spaříme vřící vodou, potom umyjeme studenou vodou a pokrájíme na kostky.

  2. V tlakovém hrnci roztopíme máslo, zpěníme na něm cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme mletou červenou papriku, pokrájené maso, sůl, rozdrcený kmín, očištěné brambory pokrájené na kostky a spolu opečeme. Podle potřeby zalijeme vodou, hrnec otevřeme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou, promícháme a ještě trochu povaříme. Podle potřeby můžeme guláš zahustit krajícem černého chleba, který v guláši rozvaříme.

  3. Chalupářský beraní guláš rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!