Chalupářská bramborka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks brambory
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
1 hrst houby
1 plátek chleba
podle chuti
sůl
majoránka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme. Vše zalijeme vodou a dáme vařit.

  2. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, v případě sušených hub je předem namočíme do vody.

  3. Přidáme celou, neoloupanou cibuli. Polévku osolíme a přidáme kmín. Vaříme doměkka.

  4. Chléb natrháme nebo nakrájíme na malé kousíčky, a zahustíme jím polévku. Slupka cibule dá polévce krásnou hnědavou barvu.

  5. Hotovou chalupářskou bramborku ochutíme majoránkou. Česnek oloupeme a prolisujeme, přídáme k polévce. Teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!