Česnekovo-sýrová pomazánka Habunda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g margarín
400 g tvrdý sýr
500 g tavený sýr
podle chuti
35 stroužků česnek
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
bílé hroznové víno

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy (asi 2 - 3 litry) dáme tavený sýr bez příchuti, přistrouháme na jemno tvrdý sýr, přidáme margarín, sůl, pepř a česnek.

  2. Každý přidá suroviny podle chuti. Já na toto množství dávám asi 35 stroužků domácího českého česneku. Nakonec všechno pořádně promícháme.

  3. Česnekovo-sýrovou pomazánku Habunda natíráme na různé pečivo podle chuti. Jednohubky ozdobíme kuličkami bílého hroznového vína a připneme parátkem.

  4. Já tuto pomazánku používám jenom na jednohubky a pomazánku natírám pouze vidličkou (zaobleným koncem). Vypadá to lépe a je to hlavně rychlejší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!