Česnekové řízky v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
4 ks vepřové řízky
na potření
8 stroužků česnek
sůl
těstíčko
1 lžíce olej
sůl
2 lžíce mléko
3 ks bílek
3 lžíce hladká mouka
na obalení
4 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

  2. Oprané a osušené řízky naklepeme a potřeme utřeným česnekem, který lehce vklepeme do masa. Poté obalíme v hladké mouce.

  3. Z bílků, mléka, oleje, soli a mouky vymícháme těstíčko, ve kterém připravené řízky obalíme a hned smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  4. Česnekové řízky v těstíčku servírujeme s bramborem a hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!