Čertovská hořčice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 špetky sůl
500 g paprika
500 g cibule
1 kg cuketa
1 l kečup
3 špetky kari
250 ml olivový olej
4 lžíce sójová omáčka
3 špetky mletý černý pepř
1 lžíce mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme, cuketu necháme i se zelenou slupkou. Vše nakrájíme na kostičky a dáme do velkého hrnce, přidáme olivový olej, sójovou omáčku, pálivou papriku, sůl, pepř a pro lepší chuť a barvu trochu kari. Přimícháme také litr kečupu - mám vyzkoušeno, že je lepší přidat rozličné kečupy, prostě jaké doma najdete, ale může být i jeden druh.

  2. Základ na čertovskou hořčici vaříme pozvolna 1,5 hodiny, zda-li je směs moc hustá, přidáme vodu, stejně se vypaří a na chuti nic nezmění.

  3. Čertovskou hořčici naplníme do uzavíratelných a šroubovacích sklenic, převrátíme na 10 minut a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!