Černé rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
350 g rýže
parmazán
pepř
1 dl bílé víno
1 dl olivový olej
- petrželová nať
500 g sépie

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si sépie, které jsme zakoupili vcelku na tržišti u moře, nebo v hypermarketu zamražené. Ze sépií stáhneme kůžičku, odstraníme hlavu, vnitřnosti a sépiovou kost. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem. Očištěná chapadla a tělíčko pak omyjeme a nakrájíme na kousky.

  2. Připravenou zeleninu nasekáme najemno. Na pánvi začneme restovat cibulku a mezitím spaříme a propláchneme rýži. Do zpěněné cibulky vmícháme nakrájené sépie a jemně osmahneme. Poté vmícháme nasekaný česnek a rýži. Přelijeme barvivem z váčku a vínem. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.

  3. Nakonec vše posypeme sekanou petrželkou a parmazánem. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!