Celozrnný bylinkový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
5 ks vejce
500 ml mléko
300 g hrubá mouka
30 g čerstvá zelená petrželka
podle potřeby
bílé a tmavé celozrnné pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Bílé a tmavé celozrnné pečivo na knedlík si nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, oddělíme si žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko.

  2. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru válců a fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou.

  3. Připravené celozrnné knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!