Celerové pohoštění recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.2 kg máslo
100 g celer
120 g tvrdý sýr
2 lžíce mleté mandle
podle chuti
sůl
grilovací koření
čerstvá petrželka
podle potřeby
bílé veka

Postup přípravy receptu

  1. Veku nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme. Celer očistíme a také nastrouháme.

  2. Nastrouhaný sýr smícháme s jemně nastrouhaným očištěným celerem.

  3. Přimícháme posekanou petrželku, pomleté mandle, osolíme a přidáme i trochu grilovacího koření.

  4. Plátky veky potřeme máslem a celerovou směsí je posypeme. Zbytek másla rozpustíme a chlebíčky pokapeme.

  5. Celerové chlebíčky vyskládáme na máslem vymazaný plech a krátce zapečeme.

  6. Celerové pohoštění si připravíme kdykoli je chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!