Celerová majda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
1 hrnek masový vývar
1 kelímek kyselá smetana
2 ks střední celer
podle chuti
cukr
sůl
ocet
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celery oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme.

  2. Na másle jen zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme nastrouhaný celer a podusíme. Celer osolíme, opepříme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a dobře

  3. povaříme. Potom zalijeme smetanou, už jen krátce povaříme a podle chuti okyselíme octem a ocukrujeme.

  4. Celerovou majdu podáváme k vařenému hovězímu masu s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!